+32 9 380 36 82

 

De COVID-19 uitbraak zet onze gezondheidszorg, samenleving en economie sterk onder druk. We schakelden de voorbije dagen massaal over naar digitale oplossingen en telewerken om de verdere verspreiding van het coronavirus af te remmen.

Om lokale en regionale overheden te ondersteunen in hun digitalisering bieden IMAGE-V (THV van Teccon en Sweco Belgium) en Orbit GT Belgium gratis toegang tot de 360° Beeldendatabank Vlaanderen.

360° Beeldendatabank van Vlaanderen

Medewerkers van overheden kunnen gratis gebruik maken van de 360° Beeldendatabank Vlaanderen van 31 maart tot en met 30 juni 2020. Deze databank bestaat uit panoramabeelden en 3D puntenwolken van alle berijdbare wegen in Vlaanderen ingewonnen van 2014 tot 2016.

De data is beschikbaar via een online viewer en via gratis plugins voor onder andere QGIS, ArcGIS en AutoCAD. Hiermee kan je vlot telewerken en de openbare ruimte visualiseren, metingen uitvoeren en GIS bestanden aanmaken.

IMAGE-V en Orbit GT Belgium willen op deze manier bijdragen aan een overheid die zelfs in zeer moeilijke situaties zo goed mogelijk kan werken.

 

Gebruikersgroep

Medewerkers van volgende overheden in Vlaanderen kunnen gratis gebruik maken van de Beeldendatabank: steden en gemeenten, provincies, agentschappen, intercommunales, politie en brandweer.

 

Webinars

Om nieuwe gebruikers vlot op weg te helpen met de online viewer organiseert Orbit GT Belgium gratis webinars voor starters en gevorderden.

 

Vlaanderen Helemaal Digitaal

De Vlaamse overheid richtte de Taskforce Vlaanderen Helemaal Digitaal op en brengt digitale oplossingen en noden tussen bedrijven en overheid samen. Deze taskforce is opgericht met ondersteuning van Imec en het Stuurorgaan Vlaams Informatie- en ICT-Beleid. Met de gratis 360° Beeldendatabank Vlaanderen zetten IMAGE-V en Orbit GT Belgium mee hun schouders onder dit initiatief.
Meer info op www.vlaanderen.be/vlaanderen-helemaal-digitaal

 

Over IMAGE-V

IMAGE-V brengt de openbare ruimte in beeld. Deze tijdelijke handelsvereniging van studiebureau Sweco Belgium en landmeetbureau Teccon is gespecialiseerd in de inwinning van 360° beelden en 3D puntenwolk door middel van mobile mapping. Van 2014 tot 2016 werd data van alle Vlaamse wegen ingewonnen. Deze data, ook gekend als de 360° Beeldendatabank Vlaanderen, wordt nu gratis aangeboden. Op aanvraag worden ook nieuwe betalende ritten uitgevoerd.
Meer info op www.IMAGE-V.be

 

Over Orbit GT Belgium

Orbit GT Belgium zet zich in om overheden te voorzien van geavanceerde software producten en diensten op het vlak van geo-gerelateerde materie. Orbit GT Belgium is Authorized Reseller van Bentley Systems voor alle Orbit producten. Het Orbit webplatform 3DMapping.Cloud wordt gratis ter beschikking gesteld voor het ontsluiten van de 360° Beeldendatabank Vlaanderen.
Meer info op www.orbitgis.com

 

Gratis 360° Beeldendatabank voor overheden!

Medewerkers van overheden kunnen gratis gebruik maken van de 360° Beeldendatabank Vlaanderen van 31 maart tot en met 30 juni 2020.

Pin It on Pinterest

Share This