+32 9 380 36 82

Projectfiche

Terug naar projecten
3D puntenwolk tramlijn

Opmeting van de RO in Brussel van Strombeek-Bever tot Groot-Bijgaarden

Periode: 10/2017 – 01/2018

Locatie: Brussel, Vlaams-Brabant

Opdrachtgever: De Werkvennootschap

Diensten: mobile mapping, landmeetkunde, 3D-laserscanning

Topografische opmeting Brusselse ring

In 2019 begint Wegen en Verkeer met de herinrichting van de R0, de Ring rond Brussel. Voor het ontwerp van de herinrichting is er behoefte aan topografische plannen van de bestaande toestand.

De Werkvennootschap deed voor de topografische opmeting van een zone van 10 km vanaf Strombeek-Bever tot en met Groot-Bijgaarden beroep op de landmeters van Teccon. Gezien de omvang, de complexiteit van de projectzone en de vooropgestelde timing koos Teccon voor een combinatie van drie meettechnieken:

Alle metingen werden samen verwerkt tot een 3D plan in dwg formaat. Dit plan zal gebruikt worden als basis voor het ontwerp van de herinrichting van de ring.

Bekijk online onze demodata in de 3D Mapping Cloud!

Teccon gebruikte mobile mapping voor de aanmaak van 360° beelden en een 3D puntenwolk van het kruispunt in Groot-Bijgaarden. Benieuwd hoe deze data eruit ziet? Klik hier om de data te bekijken in de online viewer van de 3D Mapping Cloud van Orbit GT. Door op het oogje in het midden te klikken kan je wisselen tussen de puntenwolk en de 360° beelden.

 

Werken aan de ring rond Brussel

Over dit project heeft Wegen en Verkeer een aparte website, www.werkenaandering.be. De focus van het project ligt op veiligheid, vlotter verkeer, fietsinfrastructuur en openbaar vervoer. Op deze website staat alle informatie over de herinrichting. Benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren? Bekijk links het leuke filmpje van de heraanleg van de R0.

Artikel in Grond Weg Waterbouw

Het vaktijdschrift Grond Weg Waterbouw interviewde Stijn Van Maelsaeke, Hoofd Topografie bij Teccon, over onze aanpak voor dit project. Lees hier het artikel in Grond Weg Waterbouw: “Herinrichting Brusselse ring vergt nauwkeurige topografische 3D-data”.

 

De Werkvennootschap kiest opnieuw voor Teccon!

De opmetingen werden door Teccon uitgevoerd in opdracht van De Werkvennootschap. De Werkvennootschap werd opgericht door de Vlaamse Regering om de inspanningen van de verschillende Vlaamse mobiliteitsspelers te coördineren. Vorige zomer schreef De Werkvennootschap een “Raamovereenkomst voor dienstverlening inzake topografische opmetingen en landmeteropdrachten” uit. Hierbij koos De Werkvennootschap opnieuw voor het landmeetwerk van Teccon.

 

Contacteer ons voor professioneel advies!

Teccon maakt gebruik van heel wat verschillende meettechnieken. Samen met onze klant bepalen we voor elk project de beste aanpak.

Contacteer ons voor vrijblijvend advies!

Pin It on Pinterest

Share This